Onze friet aardappelen

Onze Agria aardappelen

De Agria is een allround aardappel, geschikt voor het maken van verse friet, stamppot, aardappelschijfjes en alle andere variëteiten die u maar bedenken wilt. Door jarenlange ervaring met het telen van dit ras, hebben wij het telen geoptimaliseerd en snappen wij de aardappel van binnen en buiten. De Agria is een ‘jong piepertje’ ten opzichte van andere aardappelrassen; hij dateert uit 1986. Voor het zelf maken van friet is de Agria perfect en geschikter dan de oudere rassen. De bakkwaliteiten van de Agria zijn namelijk uitstekend. De Agria heeft een mooie goudgele kleur wat de frieten een feest maakt om naar te kijken. De mooie kleur komt door het zetmeel gehalte die in de Agria zit. Daarnaast leveren wij grote maat aardappelen, deze zijn uitermate geschikt voor het snijden van lange frieten. Voor ambachtelijke frieten mag de schil mee gefrituurd worden!

Grimme aardappelen

Op mijn boerderij verbouw ik ook andere gewassen. Zo teel ik ook uien, suikerbieten, peterselie, granen en tulpenbollen. Dit heeft onder meer te maken met de noodzaak om teelten af te wisselen. Als ik ieder jaar aardappelen zou telen op hetzelfde perceel, dan zou dit de grond uitputten en leiden tot ziektes en gebreken. Daarom teel ik mijn aardappelen ieder jaar op andere percelen.

Global G.A.P. gecertificeerd

Mijn bedrijf is GLOBAL G.A.P. gecertificeerd. Dit is een internationale erkende norm voor land- en tuinbouwbedrijven en staat voor Global Good Agricultural Practice. In de GLOBAL G.A.P. norm zijn eisen opgenomen voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van landbouw en de toeleveringsketen. De criteria in de norm zijn samengesteld door experts uit de branche, producenten en retailers. Het doel van GLOBAL G.A.P. is het doorvoeren van de eisen in de gehele keten.

Global G.A.P certificaat