Onze Agria aardappelen

De aardappel die wij al jaren met passie verbouwen is van het ras Agria. De keuze voor dit ras Agria is vanwege veelzijdige inzetbaarheid in de keuken van horeca en zorginstellingen. Ook is de aardappel uitermate geschikt voor friet en daarnaast ook voor het bakken, koken en stamppot maken. Door het telen op de kleigrond in Flevoland heeft de aardappel een rijke smaak en hoogstaande kwaliteit.

Grimme aardappelen

Door de kenmerken van de Agria is deze dus perfect voor het bakken van friet. De friet heeft een mooie goudgele kleur wat de frieten een feest maakt om naar te kijken. De mooie kleur komt door het zetmeel gehalte in de aardappel. Ook kan de schil meegebakken worden wat een rustieke en ambachtelijke smaak meegeeft aan de aardappel. Dit is wat de Agria uniek maakt!

De kleigrond zorgt voor de optimale omstandigheden om grote aardappelen te telen die perfect zijn voor het snijden van lange frieten. Dit zorgt voor het ultieme snijgemak.

Benieuwd hoe de aardappel smaakt of wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem gerust contact op

Bel Gert-Jan

Global G.A.P. gecertificeerd

Grimme aardappelen is GLOBAL G.A.P. gecertificeerd. Dit is een internationale erkende norm voor land- en tuinbouwbedrijven en staat voor Global Good Agricultural Practice. In de GLOBAL G.A.P. norm zijn eisen opgenomen voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van landbouw en de toeleveringsketen. De criteria in de norm zijn samengesteld door experts uit de branche, producenten en retailers. Het doel van GLOBAL G.A.P. is het doorvoeren van de eisen in de gehele keten.

Global G.A.P certificaat