Onze aardappelen

Onze Agria aardappelen

De Agria is een allround aardappel, geschikt voor het maken van friet, stamppot, aardappelschijfjes en alle andere variëteiten die u maar bedenken wilt. De Agria is een ‘jong piepertje’ ten opzichte van andere aardappelrassen; hij dateert uit 1986. Maar voor het zelf maken van friet is de Agria geschikter dan de oudere rassen. De bakkwaliteiten van de Agria zijn namelijk uitstekend en van de grote maat die ik lever, kunt u mooie lange frieten snijden. De Agria heeft bovendien een goudgele kleur wat de frieten een feest maakt om naar te kijken. De schil mag worden mee gefrituurd!

Grimme aardappelen

Op mijn boerderij verbouw ik ook andere gewassen. Zo teel ik ook uien, suikerbieten, peterselie, granen en tulpenbollen. Dit heeft onder meer te maken met de noodzaak om teelten af te wisselen. Als ik ieder jaar aardappelen zou telen op hetzelfde perceel, dan zou dit de grond uitputten en leiden tot ziektes en gebreken. Daarom teel ik mijn aardappelen ieder jaar op andere percelen.

Global G.A.P. gecertificeerd

Mijn bedrijf is GLOBAL G.A.P. gecertificeerd. Dit is een internationale erkende norm voor land- en tuinbouwbedrijven en staat voor Global Good Agricultural Practice. In de GLOBAL G.A.P. norm zijn eisen opgenomen voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van landbouw en de toeleveringsketen. De criteria in de norm zijn samengesteld door experts uit de branche, producenten en retailers. Het doel van GLOBAL G.A.P. is het doorvoeren van de eisen in de gehele keten.

Global G.A.P certificaat